A lézeres szőrtelenítés tényleg végleges megoldás?

Az fmc.hu újságírója Papp Brigitta is kipróbálta szolgáltatásunkat.

Sajnos a szőrnövekedés nincs tekintettel a bikiniszezonra, sőt, ha kevésbé vagyunk szerencsések, akkor a bajusz és az áll területein egész évben problémát jelentenek a sötétebb szálak. Nem véletlen, hogy a végleges szőrtelenítés olyan hívószó, ami legtöbb nő szívét megdobogtatja. De tényleg végleges az a végleges?

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy néhány kósza pihével megúszta, amikor a szőrosztásnál sorban állt. Nincs mit szépítenem, nekem is bőven kijutott belőle, ráadásul az évek előrehaladtával sem azok közé a szerencsések közé kerültem, akiknek lassan-lassan pihévé alakulnak a nyűgös szőrszálak. 

Ami engem mindig nagyon zavart, az az ajkam fölött és az állam alatt megjelenő erősebb szálak, amitől rosszabb napjaimon meglehetősen frusztrált voltam, jobb napjaimon szimplán csak zavart. De nagyon. 

A láb, a bikinivonal és a hónaalj simává varázsolásának időrabló és többnyire fájdalmas procedúrájáról pedig azt hiszem, senkinek sem kell különösen mesélni.

Szóval ez a végleges szőrtelenítési dolog mindig is nagyon izgatta a fantáziámat, hiszen ki ne szeretne megszabadulni a négy-, jobb esetben hathetenkénti szőrtépés egy órájától? Bár kezdésnek az arcom teljes simaságával is kiegyeztem volna…

A székesfehérvári Beauty Works szalon pedig pont ezt kínálja:

 
Végleges megoldás, kíméletesen!
 

Horváth-Cserna Mónika a szalon tulajdonosa pedig immár tizenkét éve foglalkozik végleges szőrtelenítéssel, szóval, ha valaki, akkor ő biztosan rengeteg tapasztalattal bír.

 

“Ha visszagondolunk az elmúlt évekre, rengeteg új kezelésünk lett és van, ami szintén azt igazolja, hogy mi is folyamatosan megújulunk, tanulunk. Ebben a tizenkét évben gyakorlatilag végigkísértem a lézeres szőrtelenítő gépeknek a fejlődését, az újabb és újabb generációk megjelenését. Éppen ezért esett most a választásom a PrimeLase-HR csúcstechnológiájú diódalézeres gépre, amellyel jelenleg dolgozunk. 

 
 
Ebből a gépből mindössze kettő van most Magyarországon, abból az egyik a mi kozmetikai szalonunkban, Székesfehérváron.
 

A diódalézer az esztétikai terület egyik leghatékonyabb és legerősebb olyan eszköze pillanatnyilag, amely a bőrfelszín olyan tartományában fejti ki hatását, ahol a legtöbb szőrtüsző helyezkedik el. Ez a garancia arra, hogy a növekedési fázisban lévő szőrtüsző esetében százszázalékos hatásfokú legyen a kezelés.

 

A sugarak ugyanis célzottan a gyökereket égeti ki, és a lézerrel kezelt szőrtüsző bizonyítottan nem termel többé szőrszálat: gyors és hatékony, kíméletes a bőrhöz, csak a szőrtüszőre hat, így a környező szöveteket nem károsítja. Aki egyszer kipróbálta és megtapasztalta ennek a szőrtelenítési eljárásnak az előnyeit, az biztosan nem keres más megoldást” – mesélte kezdésként Mónika.

 
 
Képzeld el a gyönyörű, sima bőrt egész évben!
 

Azonban ha az ember beüti a keresőbe, hogy végleges szőrtelenítés, akkor – nem véletlenül – sokszáz lehetőség ömlik rá, csak győzze kiválasztani a megfelelő megoldást. Szóval miért pont a lézeres megoldás a legjobb?

 

“A lézeres szőrtelenítés nem lelassítja a szőr növekedését, mint például a villanófényes kezelés, hanem célzottan égeti ki a szőrtüszőt. Mi minden vendég számára egyéni kezelési tervet készítünk, hogy a legkevesebb alkalommal a legjobb eredményt érhessük el.

 

Legfontosabb előny pedig, hogy a kezeléssorozat után nem kell többé a szőrtelenítéssel bajlódni, így rengeteg időt és energiát takaríthatunk meg. Megszűnnek a szőrbenövések, a szőrtüsző-gyulladások. Gyakran tapasztaljuk, hogy a nemkívánatos szőrszálak eltávolítása nemcsak esztétikai hatással bír, de a magabiztosságnak is jót tesz” – emelte ki Mónika.

 

Beauty Worksben nemcsak Horváth-Cserna Mónika fogadja a vendégeket, és munkatársa Gran Anikó is hasonlóan jó eredményekről számol be a diódalézeres szőrtelenítéssel kapcsolatban. 

 

“Nagyon jók az eddigi tapasztalatok: hat-nyolc kezelés után végleges szőrmentesség érhető el, azonban bizonyos hormonális változások okozhatnak újra szőrnövekedést, ilyenkor egy-egy ismétlő kezelés lehet szükséges. Nagyon hamar látható az eredmény, már két kezelés között is megtapasztalhatják a diódalézeres szőrtelenítés előnyeit.

 

A lézerrel kezelt szőrtüsző ugyanis nem termel többé szőrszálat, a kezelés során a lézerfény energiája a szőrszál pigmentanyagában (melanin) nyelődik el: a fényenergia átalakul hőenergiává, a hőt pedig a szőrszál vezeti le a szőrtüszőhöz. Tehát a növekedési fázisban lévő szőrtüsző működése leáll, a kezelés után egy-két héten belül a szőrszálak a lézerfény hatására kipotyognak” – mondta el ki Anikó.

 
 
 
 
 
 

Végleges szőrtelenítés Székesfehérváron, a Beauty Works szalonban (Fotó: Kiss László)

 
 

"Nekem nagyon megkönnyítette az életemet, régen gyantázás után nagyjából egy hétig volt szép a bőröm, és utána nagyon-nagyon csúnya lett. Szóval egy hét simaság után jött két-három hét, amíg nőtt a szőr, és csak utána lehetett megint gyantázni. Sajnos szülés után az arcom is eléggé szőrös lett, gyakorlatilag naponta csipeszeltem. Én megcsináltattam az arcomat, a kezemet és a lábamat is, és teljesen eltűntek a szőreim, sőt a szőrtüszők is szépen visszahúzódtak. Nagyon jó érzés, hogy nincs több szőr és begyulladt szőrtüsző" - mesélt a tapasztalatairól Kiss Bernadett a Beauty Works szalon egyik vendége. 

Van-e ideális időpont elkezdeni szőrtelenítési kúrát, és főleg, egy-egy kezelés mennyi ideig tart?

 

“Bármikor elkezdhető a szőrtelenítés, a megfelelő fényvédelmi szabályok betartása mellett akár nyáron is, ezeket természetesen a konzultáció során mindig átbeszéljük. Egy kezelés ideje pedig területtől függően változik, a hónaljé nagyjából 15 perc, de lábszár estén körülbelül 40 perccel kell számolni” – összegzi Mónika.

 

Számomra a végleges megoldás mellett azért nagy kérdés a biztonság is, van-e, lehet-e bármilyen mellékhatása a kezelésnek?

 

“A végleges lézeres szőrtelenítésnek semmilyen nem kívánt, vagy akár egészségre ártalmas mellékhatása nincsen, a sugár a melaninban nyelődik el és a szöveteket nem roncsolja, károsítja. Ha valaki aggódik, bizonytalan a döntésében, annak biztosítjuk a lehetőségét, hogy konzultáljon bőrgyógyász szakorvossal” – kapom a nyugtatást, és hozzá azt az információt is, hogy nemcsak abszolút biztonságos, de kevésbé kellemetlen is, mint a gyantázás. 

 

Márpedig a gyantázásra – főleg bizonyos területek estében – igencsak finomkodó kifejezés azt mondani, hogy kellemetlen. A gyantázás igenis nagyon tud fájni, szóval nem minden rece nélkül fekszek fel először a kezelőasztalra, hogy kipróbáljam: mit bír a diódalézersugár végezni az utált szőrszálaimmal az ajkam felett, illetve az állam alatt.


 

És hogy milyen érzés volt? Inkább csak finoman csipkedett, tényleg meg sem közelítette a fájdalom a határát, a bőröm pedig még csak ki sem pirosodott tőle.

 
“A legtöbb vendég ugyanerről a tapasztalatról számol be, hogy egyáltalán nem fáj a kezelés, de ami legalább ilyen fontos, kíméletes is” – emeli ki Anikó – “Természetesen az érzékenyebb bőrűeknél felléphetnek irritációk, egy kis pirosodás, ami nagyon rövid időn belül el is szokott tűnni. Persze ez is bőrtípustól függ”
 

Mivel az eredmény tényleg lenyűgöző és hamar meghozza a kívánt hatást – ezt tanúsíthatom, könnyű vérszemet kapni.

 
 

“Igen, többnyire mindenki fellelkesedik az eredmény láttán. Általában a hölgyek – már akinek szüksége van rá – az arccal kezdenek, és aztán sorba mennek: jön a bikinivonal, a hónalj, a lábak, de gyakorlatilag mindent szeretnének tartósan szőrtelennek látni. Egyre több férfi is vágyik a tartós szőrtelen állapotra, ők elsősorban a vállukon és a hátukon szeretnének megszabadulni a szőröktől, de gyakran kérik a has, a kézfej és a hónalj kezelését is” – meséli Mónika.

Persze még így is marad egy nagy kérdés, ami a vágyak beteljesülését nagyban befolyásolja: mennyibe kerül egy-egy terület kezelése?

 

“A személyes konzultáció során felmérjük a kezelni kívánt terület adottságait, hogy a megfelelő árat tudjuk biztosítani. Egy hónaljkezelés tíz és tizenhat ezer forint között mozoghat alkalmanként” – tájékoztat Mónika.

 

Nos, ha osztunk és szorzunk, elsőre nem tűnik ez kevésnek, ám ha kiszámoljuk, hogy négy-hat hetente ugyanezen terület gyantázásáért mennyit fizetünk folyamatosan 12 hónapon keresztül és minden évben, sok-sok éven keresztül, akkor mindjárt átbillen a képzeletbeli mérlegünk.

A mögöttünk hagyott fájdalmat – ami mondjuk éppen egy bajusz esetében nem is elhanyagolható -, a megtakarított időt pedig még bele sem számoltam.

 

“Rendszerint készülünk különböző akciókkal is, mint ahogy most is fut egy kedvezménycsomagunk, és folyamatosan él a 30 százalékos diákkedvezményünk, ami diákigazolvány felmutatásával vehető igénybe” – emeli ki Mónika.

 

És hogy megéri-e? Az én tapasztalatom szerint nagyon is, a kezeléssorozat végén tényleg tapasztalhatjuk, hogy a végleges szőrtelen állapot, tényleg végleges!

 

Semmi sem tesz gyönyörűbbé egy nőt, mint a hite, hogy ő gyönyörű! /Sophia Loren/

 

Forrás: 

 

https://fmc.hu/2020/06/03/a-vegleges-szortelenites-tenyleg-vegleges-megoldas-kiprobaltam-egy-fehervari-szalonban/

A lézeres szőrtelenítés tényleg végleges megoldás?